SÍNTESI DELS CONTINGUTS
Al arribar a la conferència ens van repartir diversos fulls: un butlletí informatiu anomenat "Cibernàrium més aprop teu", on ens informa sobre les diverses Antenes Ciberàrium i una altre anomenat "Cibernarium Programa de actividades", on ens informen sobre el calendari d'activitats i els diferents espais dels que disposen.
Desprès ens van passar una enquesta de respostes tancades per saber els programes que utilitzàvem.
Desprès el Dr. Jose Maria Pèrez y el Dr. Santiago Tejedor van començar la conferència "Comunicación y Educación en la Web 2.0" presentant-se i formulant la pregunta: Què és un Cibernàrium?
Cibernàrium és un centre d'alfabetització i capacitació digital, on es vol divulgar la formació en les noves tecnologies. És un espai públic i obert a tothom.
El que ens van dir que es proposa Cibernàrium és posar a l'abast dels ciutadans l'accés de les noves tecnologies i com utilitzar-les.
Ens van explicar que hi han diverses càpsules: unes que duren 1 hora per l'inici a Internet, unes altres de 2 hores de tallers de pràctiques i unes altres de 3 a 4 hores per créixer amb Internet, on s'inclouen 2 cursos: un sobre les eines de gestió relacionades amb empreses i un altre sobre creació de web.
Van informar-nos sobre l'existència d'una Sala "off-line", que consta de pantalles multiusuaries i continguts en xarxa.
Proposen les noves tecnologies com a un recurs per promoure l'aprenentatge obert, que serveixi per abolir murs i acabar amb l'escola-guarderia.
Parlaven també de que tot aquest progrés depèn d'un procés evolutiu tecnològic, que avança amb cada nova generació, tot i que les antigues generacions no han d'utilitzar aquest concepte com a excusa per no utilitzar els recursos que proporcionen les noves tecnologies.
Desprès d'aquestes explicacions van passar-nos un vídeo sobre dades de la xarxa, amb dades importants sobre els canvis a la xarxa, els seus usuaris, els seus programes... i ens van ensenyar diversos programes útils.
"La Web 2.0 ens obliga a aprendre a: veure, escoltar, llegir, escriure, gestionar i inventar."
Després de la pausa que ens han deixat, van iniciar un debat d'opinió sobre el Web 2.0 i l'ús dels diversos recursos tecnològics actuals.
VALORACIÓ PERSONAL
Crec que aquesta conferència va servir-me per conscienciar-me de que utilitzo pocs dels recursos que ens ofereix la web, per obtenir més informació sobre aquests i informar-me de programes que ni havia sentit a parlar, com el Picknik, Jamardo, Odeo, Ivoox, entre d'altres, i dels quals ara m'informaré i si em serveixen els utilitzaré.
Ha sigut interessant, tot i que el debat final l'he trobat forçat, ja que ens han "obligat" a participar-hi, i no ens han aclarit res que ja no sabéssim.
Tot i el final péssim que ha tingut ,segons la meva opinió, la conferència ha sigut interessant, tot i que se m'ha fet pesada.
Busca al meu bloc!
dimecres, 25 de novembre del 2009
CONFERÈNCIA LA WEB 2.0 i L'EDUCACIÓ AL CIBERNÀRIUM
Etiquetes de comentaris:
COED,
GITIC,
Processos i contextos educatius II
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada