Busca al meu bloc!

dijous, 3 de desembre del 2009

Projecte Telemàtic

Qué és un projecte telemàtic?
Els projectes telemàtics són una manera innovadora de treballar el currículum en què els rols de l’alumnat i del professorat són diferents dels que habitualment es desenvolupen a l’escola. Seure en una cadira i esperar a veure què diu el mestre o la mestra, copiar del llibre o la pissarra i deixar la ment en blanc, són actituds i situacions que no són vàlides en la dinàmica del procés d’aprenentatge que aquí es planteja.

Pràctica:
He triat el projecte telemàtic: "De 3 en 3 projecte", de la pàgina d'xtec.es, ja que era el primer de la pàgina que ens ha proporcionat en Xavier i un cop me l'he mirat m'ha semblat interessant de tractar.



Aquest espai ésun projecte telemàtic cooperatiu pensat per a nens i nenes de Cicle Inicial de Primària. El que es proposen és fer entrar a aquests nens i nenes al món de les paraules, les endevinalles i les històries a través de 3 personatges.

La pantalla inicial del projecte (http://www.lacenet.org/de3en3/), la qual podeu accedir a través de l'enllaç del títol d'aquesta entrada al bloc personal, ens proporciona dos enllaços: un per a endevinalles i un per a contes.

La pàgina d'endevinalles compta amb 6 enllaços diferent: inici, on es presenten i et fan participar amb les endevinalles; escoles, on ens mostren les escoles que hi participen, la seva localitat, el seu nivell i el nombre d'alumnes; enllaços, on ens proporcionen enllaços d'interès a altres pàgines; mestres, on proporcionen informació útil per als mestres; inscripció, on ens permeten inscriure'ns per al proper curs; i crèdits, on ens informen dels participadors de la pàgina.

La pàgina de contes conté els mateixos 6 enllaços, on els únics continguts que varien són per a l'inici i els enllaços. A l'inici trobem la presentació també, però després ens proporcionen 2 enllaços: un al seu conte i l'altre a tots els contes. A l'apartat d'enllaços trobem enllaços a jocs de puzles i a contes recitats.

Aquest nou projecte telemàtic és força interessant, però crec que hauria d'estar més desenvolupat i que hi manca participació.
Ens proporciona diversos recursos per a la interacció dels alumnes amb els diversos jocs, contes, endevinalles i enllaços a pàgines d'interès.